Repartizarea computerizată pentru admiterea la liceu a scos la iveală un paradox. Deși la nivel national au fost medii mai mari decât în 2021, 6% dintre elevi au fost declarați respinși. Asta pentru că au completat puține opțiuni atunci când au selectat liceele la care vor să studieze. În Teleroman 52 de elevi vor aștepta faza a doua a repartizării.
1727 de candidați au solicitat înscrierea la liceele din Teleorman, 26 dintre ei fiind elevi din alte județe. Însă doar 1675 de canditați au fost repartizați, pentru că 52 de elevi nu au reușit să obțină un loc la liceul dorit din cauza mediei de admitere
123 de elevii din județul Teleorman au optat pentru instituții de învățământ din alte județe, iar în cazul lor doar 97 au fost repartizați, în timp ce 26 au rămas pe dinafară după prima fază a repartizării computerizate.
Majoritatea liceelor din Teleorman și-au realizat planul de școlarizare 2022-2023. 53 de locuri au mai ramas libere si 52 de elevi vor intra automat în a doua etapă de repartizare.
Concurența între licee a fost destul de mare. Ultima notă de intrare la Colegiul Pedagogic Mircea Scarlat a fost 8,85 la mate – info si 7,18 la secția de filologie, la Liceul Teoretic Al. D. Ghica, 7,73 a fost ultima notă de intrare la secția de matematică-informatică, în timp ce la Colegiul Alexandru Ioan Cuza ultimul admis la filologie a avut media de 7,17.
La nivel național 6800 de elevi care au rămas nerepartizați, cee a ce reprezintă aproximativ 6% din numărul total. Dintre aceștia, 15 aveau media peste 9, iar printre ei se regăsește un elev din Cluj care a completat puține opțiuni și a ratat admiterea cu media 9.57.