Educația juridică și cea financiară ar putea deveni in curând materii obligatorii în școli. Informații de bază din aceste domenii nu lipsesc, însă, din programa școlară. Din clasa a V-a , în cadrul orelor de educație socială, copii intră în contact cu primele noțiuni financiare sau de natură juridică.
În baza legii promulgate în 2021, care permite studierea disciplinelor de educație financiară și juridică în școli, predarea poate fi facută și în acest an scolar, dar deocamdată doar opțional. Cum să facă un contract sau cum să facă o investiție bună, iată câteva noțiuni practice de viată, necesare tinerilor, încă de pe băncile școlii. În afară de profesorii care predau materii socio-umaniste, legea prevede ca pot veni in fața elevilor și specialiști din afara școlii.
Predarea educației financiare și juridice în școli poate avea consecințe extrem de benefice în legătură cu o mai bună pregatire a tinerilor în materie de gestiune a banilor, dar și în legătura cu combaterea delincvenței juvenile sau a fenomenului de bullying , întâlnit tot mai des în școlile din România.
În anul școlar 2021-2022, 125 de unități școlare la nivel național au predat optional educația juridică, față de 111 câte au fost anul trecut. Și în județul Teleorman există câteva școli în care se face educația juridică, printre acestea, Liceul Teoretic Marin Preda din Turnu Măgurele unde predarea se face de către doi profesori din școală.