Val de nemulțumiri din partea profesorilor care, anul acesta și-au depus dosarul de acordare a gradațiilor de merit. Dascălii spun că punctajele obținute în urma evaluării au fost mult mai mici decât se așteptau sau, mai rău, că unele dosare nici nu au fost evaluate în cadrul comisiei. Președintele comisiei de evaluare, Luminița Vilae, inspector școlar general adjunct în cadrul IȘJ Teleorman, recunoaște faptul că, anul acesta, numărul contestațiilor a fost mai mare decât cel de anul trecut, de exemplu, dar pune această situație pe faptul că și numărul dosarelor a fost mai mare. Totuși, dascălii nemulțumiți acuză chiar implicații politice în acest caz.
Zeci de profesori teleormăneni acuză nereguli grave în evaluarea dosarelor pentru acordarea gradațiilor de merit. Aceștia au depus contestații, pe motiv că punctajul obținut în urma evaluării este mai mic decât ar fi trebuit. Printre contestatari se află și subsecretarul de stat Cătălin Micu, profesor de istorie și religie la Colegiul Național Alexandru Ioan Cuza din Alexandria.
Președintele comisiei de evaluare a dosarelor, inspectorul școlar general adjunct Luminița Vilae, recunoaște că anul acesta au fost depuse mai multe contestații decât în mod normal.
Totuși, mulți dintre profesorii care au depus contestații acuză tacit faptul că rezultatele de anul acesta sunt influențate politic. Aceștia spun că președintele comisiei de evaluare a dosarelor, inspectorul școlar general adjunct Luminița Vilae, susținută politic de Partidul Național Liberal, i-ar fi ajutat pe unii profesori în defavoarea altora. Dascălii nemulțumiți vor afla rezultatele contestațiilor pe 22 iunie.