(VIDEO) TELEORMAN, ÎN COADA CLASAMENTULUI LA ATRAGEREA DE FONDURI EUROPENE

Județul Teleorman este ultimul la capitolul proiecte finanțate din fonduri europene în ultimii ani. Clasamentul care se găsește pe site-ul ministerului investițiilor și proiectelor europene, arată faptul că județul nostru a accesat cei mai puțini bani europeni și a încheiat și cele mai puține contracte.

Datele prezintă situația la 31 decembrie 2021 și sunt contabilizate sumele obținute din proiecte finanțate cu fornduri europene în perioada 2014-2020. Județul Teleorman a încheiat 103 contracte din care s-au obținut peste 840 de milioane de lei, mai puțin decât Ialomița, Călărași și Covasna, celelalte codașe ale clasamentului, care însă au obșinut fonduri între 843 și 965 de milioane de lei.

Situația din Teleorman pare îngrijorătoare nu neapărat din cauza numărului de contracte sau a sumei atrase, cât mai ales prin numărul foarte mic de localități care au accesat. În afara celor trei municipii și două orașe din județ, doar două comune: Gratia și Nanov au avut proiecte finanțate prin fonduri europene, spre deosebire de majoritatea județelor din țară, acolo unde foarte multe contracte au fost în mediul rural.

Liderul topului este București. Capitala a atras peste 19 miliarde de lei, urmată de Ilfov cu mai mult de 11 miliarde și Constanța și Iași care au obșinut sume ce au depășit în total 8 miliarde de lei

Articole similare

Share